Шкарлет сказав, як працюватимуть школи з 1 вересня

У Міносвіти радять навчання у дві зміни в разі нестачі місць в укриттях
Головне
Шкарлет сказав, як працюватимуть школи з 1 вересня
Сергій Шкарлет Фото: mon.gov.ua
3 Липня 2022, 21:03
читать на русском

Міністерство освіти та науки рекомендуватиме навчання по змінах в школах з 1 вересня, якщо в укриттях не вистачатиме місць.

Про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив в етері національного телемарафону.

За його словами, якщо в укриттях шкіл не вистачає місця на всіх учасників освітнього процесу, то є рекомендація щодо розділення освітнього процесу на декілька змін.

Є рекомендація стосовно змішаного навчання, коли деякі дисципліни будуть вивчатися онлайн, деякі - офлайн, в тому числі застосовуючи змінність процесу, - додав міністр (досьє Шкарлета).

Також у Міносвіти допускають дистанційний або змішаний формат навчання.

За словами Шкарлета, якщо батьки не хочуть віддавати дитину на очне навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік навчання, або перевести дитину на екстернатну форму навчання.

Також, за його словами, якщо місцеві органи влади приймуть рішення про офлайн навчання, вчителі мусять повернутися на своє робоче місце. В тих регіонах, де навчання буде визнано небезпечним, вчителі можуть продовжувати викладати онлайн.

Нагадаємо, українські школярі почнуть навчання 1 вересня переважно в офлайн-режимі за умови безпечної ситуації в регіоні. 

Читайте також

1