Шмигаль анонсував "велику термомодернізацію" та цифровізацію ЖКП

Нові програми спрямовані на модернізацію системи ЖКГ в Україні
Головне
Шмигаль анонсував "велику термомодернізацію" та цифровізацію ЖКП
Утеплення будинку (Фото: Держенергоефективності)
23 Грудня 2021, 18:23
читать на русском

Прем'єр Денис Шмигаль анонсував "велику термомодернізацію" в рамках президентської програми з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків, шкіл, лікарень, садків, бюджетних та комунальних установ.

Про це йшлося на засіданні уряду, яке транслювалося на Youtube.

За словами Шмигаля, це дозволить скоротити споживання газу на 30-40%. Для втілення програми на засіданні Кабміну затвердили урядовий законопроєкт для спрощення створення ОСББ та скорочення кількості процедур для початку проєкту термомодернізації багатоквартирних будинків. Старт програми заплановано на початок наступного року.

Також Шмигаль анонсував створення єдиної інформаційно-аналітичної системи щодо надання житлово-комунальних послуг, за допомогою якої громадяни зможуть оплачувати всі комунальні рахунки та повідомляти про порушення.

Нагадаємо, за словами президента Зеленського, в Офісі президента та у Міністерстві економіки фахівці наразі працюють над розробкою програми термомодернізації та енергоефективності. Реформа термомодернізації всіх багатоповерхових будівель коштуватиме державі 300 мільярдів гривень.

Президент наголосив, що програма розпочнеться наступного року, як пілотний проєкт буде проведена термомодернізація великої кількості багатоповерхових будинків та вдвічі зменшено споживання ними газу. А в найближчі три роки задля реалізації цієї реформи заплановано залучити 100 млрд грн.

Читайте також

1