Шмигаль анонсував запровадження пенсійних рахунків для українців

В уряді продовжують працювати над накопичувальною пенсійною системою
Головне
Шмигаль анонсував запровадження пенсійних рахунків для українців
Пенсія (Фото: pexels)
2 Червня 2021, 22:30
читать на русском

Кабінет міністрів України затвердив створення робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення тa розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Про це йшлося на засіданні уряду України 2 червня.

Уряд активно працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Вона передбачає зниження податків, які зараз платять українці в бюджет. Податки будуть спрямовуватися на особисті пенсійні рахунки людей, де будуть інвестуватися та примножуватися. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти, і це буде гарний додатковий дохід до державної солідарної пенсії, - розповів прем`єр-міністр України Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля).

Глава уряду підкреслив, що завдання Кабміну — створити умови, де українці будуть впевнені в майбутньому і бачитимуть перспективи власного зростання та гідної старості.

Детальніше про особливості пенсійної реформи в Україні читайте в матеріалі Парламент.UA: Жінки працюватимуть до 60 років: чи врятує це Пенсійний фонд від банкрутства.

Читайте також

1