Шмигаль не хоче "позбуватися" Вітренка: подав до суду через припис НАЗК

Прем’єр-міністр оскаржує в ОАСК припис, винесений йому НАЗК
Головне
Шмигаль не хоче "позбуватися" Вітренка: подав до суду через припис НАЗК
Денис Шмигаль і Юрій Вітренко (Фото: КМУ)
17 Червня 2021, 14:06
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль позивається до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо скасування припису, який був винесений йому НАЗК щодо призначення Вітренка очільником "Нафтогазу".

Відповідний позов надійшов до Окружного адміністративного суду міста Києва.

Суд вирішує, чи відкривати провадження за даною позовною заявою.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати припис Національного агентства з питань запобігання корупції, датований 14 червня нинішнього року. Також у позовних вимогах ОАСК просять залучити до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Кабінет міністрів України та голову правління АТ  НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, - повідомили у суді.

Нагадаємо, голова Національного агентства з запобігання корупції Олександр Новіков видав припис з вимогою скасувати розпорядження уряду про призначення голови правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка. Зазначається, що таке порушення є підставою для припинення договору колишнього публічного службовця з організацією (ч. 2 ст. 26 Закону України "Про запобігання корупції").

Голова наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд скликає позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення Юрія Вітренка від виконання обов’язків голови правління компанії в зв’язку з приписом НАЗК про невідповідність його призначення Закону України "Про запобігання корупції".

Читайте також