Шмигаль показав наслідки "русского міра" у Бородянці президентам Польщі, Литви, Латвії та Естонії

У знищеному рашистами населеному пункті досі шукають загиблих серед завалів
Головне
Шмигаль показав наслідки "русского міра" у Бородянці президентам Польщі, Литви, Латвії та Естонії
Наслідки окупації Київщини Фото: kmu.gov.ua
13 Квітня 2022, 20:41
читать на русском

Президенти Естонії Алар Каріс, Латвії Егілс Левітс, Литви Гітанас Науседа та Польщі Анджей Дуда 13 квітня відвідали розбомблене росією смт Бородянка Київської області.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який супроводжував лідерів країн-партнерів України до Бородянки.

Шмигаль розповів про численні злочини, які окупанти вчиняють в Україні:

Бачили численні руйнування будинків та інфраструктури в селах Київської області. Уздовж доріг — розстріляні та спалені автівки. На багатьох — напис "Діти".

Тим часом рятувальники продовжують розбирати завали будівель і споруд у зруйнованих населених пунктах Київської області.

У Службі порятунку кажуть, що від 6 квітня в смт Бородянка проводилися роботи з розбору завалів семи багатоповерхових житлових будинків, на п’яти будинках роботи завершені повністю, під час проведення робіт вилучено 22 загиблих. Наразі до робіт залучено 173 особи та 32 одиниці техніки.

Нагадаємо, що 2 квітня Міноборони України повідомило про звільнення всієї Київської області від російських військ. Після відступу російських військ стали відомі численні свідчення про масові факти загибелі мирних жителів.

Читайте також

1