Звільнення Бородянки: з-під завалів дістали тіла ще сімох загиблих

На місці руйнувань працюють понад 250 людей
Звільнення Бородянки: з-під завалів дістали тіла ще сімох загиблих
Російські військові знищили житловий будинок у Бородянці / Фото з Telegram
11 Квітня 2022, 20:11
читать на русском

У Бородянці (Київська область) шостий день продовжується розбір завалів обстріляних окупантами будівель.

Як повідомили у Службі порятунку, 11 квітня в ході розбирання завалів двох багатоповерхових житлових будинків виявлено тіла семи загиблих мешканців смт.

До розбору завалів 226 осіб та 42 одиниці техніки, а також 40 добровольців з Києва.

У ДСНС нагадали, що від початку проведення робіт з-під завалів вилучено 19 загиблих. Роботи продовжуються.

Сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль відвідав зруйновану рашистами Бородянку з прем’єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте.

Він повідомив, що "наслідки окупації російськими варварами жахають":

Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованих будинків. Знищених бомбами. Це все, на що здатний ворог — воювати з мирним населенням. Ми притягнемо до відповідальності кожного, хто винен у цих звірствах. Литва, наші європейські партнери підтримують нас на шляху встановлення справедливості.

Бородянка - один із населених українських пунктів, який був окупований російськими солдатами.

За час перебування рашистів в захоплених містах та селах Київщини було вбито понад 400 цивільних громадян. Загарбники розстрілювали людей з бронетехніки та влаштовували масові вбивства українців.

У Бородянці фотографиня Єлизавета Серватинська зазнімкувала зруйновану будівлю, на стіні якою трималась кухонна шафка, а ній стояла декоративна глиняна фігурка півника.


"Головний герой тут - півник, який стоїть зверху на шафі, ліворуч. Бачите?" - написала депутатка Київської міської ради Вікторія Бурдукова.

Ця шафка стала героєм мемів про стійкість та витривалість.

Нагадаємо, що 2 квітня Міноборони України повідомило про звільнення всієї Київської області від російських військ. Після відступу російських військ стали відомі численні свідчення про масові факти загибелі мирних жителів.

Читайте також