Окупанти зруйнували п'ять мостів в Київській області

Комунальники обіцяють зробити дорогу додому безпечною та комфортною
Окупанти зруйнували п'ять мостів в Київській області
Зруйнований міст Фото: https://www.facebook.com/MinInfra.UA
5 Квітня 2022, 10:03
читать на русском

Після звільнення окупованих міст у Київській області вдалося оцінити шкоду інфраструктури населених пунктів після російського вторгнення.

Зокрема, за попередньою інформацією, російські окупанти під час нападу на Київську область зруйнували:

  • міст на автомобільній дорозі М-06 Київ-Чоп, Стоянка.
  • міст між с. Буча та м. Ірпінь.
  • міст через р. Буча, на дорозі Т-10–01.
  • міст на дорозі Р-30 Під’їзд до м. Ірпеня км 6+000.
  • міст на дорозі М-07 Київ — Ковель — Ягодин км 23+000 через р. Ірпінь в Гостомелі.

Міністерство інфраструктури України повідомляє, що у кооперації з силами оборони, команди Укравтодору та Укрзалізниці розпочинають процес детальної оцінки руйнувань дорожньої, мостової та залізничної інфраструктури, а також забезпечення транспортного сполучення на найбільш постраждалих ділянках.

Найближчими днями почнемо відбудову зруйнованих мостів. За попередніми розрахунками — на кожен міст потрібно 2–3 місяці. Паралельно працюємо над тимчасовими рішеннями для відновлення сполучення трасою Київ — Чоп. План завершити роботи за пару тижнів. За місяць також плануємо відновити залізничне сполучення від Святошина до Клавдієвого. Робимо усе, щоб дорога додому стала безпечною та комфортною, — розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він зазначив, що працівники Служби автомобільних доріг у Київській області вже розпочали влаштування переправи на місці зруйнованого мосту та паралельно стартує будівництво мосту на трасі М-06 Київ-Чоп, поблизу с. Стоянка.

Також дорожники та комунальники почали влаштування тимчасової дороги на будівництво нового мосту на маршруті Р-30 Під’їзд до Ірпеня.

Для відновлення руху електричок на маршруті Святошин — Клавдієво, Укрзалізниця розпочинає процес ремонту станції та колій. Роботи планується завершити протягом місяця.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що збитки України через напад росії з врахуванням майбутніх втрат становитимуть понад трильйон доларів.

Читайте також

1