Шмигаль пообіцяв чергове покращення: вводяться додаткові критерії виклику швидкої

Кабмін вирішив вдосконалити роботу екстреної медичної допомоги
Шмигаль пообіцяв чергове покращення: вводяться додаткові критерії виклику швидкої
Машина швидкої допомоги Фото: МОЗ
16 Грудня 2020, 15:49
читать на русском

Кабінет міністрів України вирішив вдосконалити роботу екстреної медичної допомоги. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

За його словами, уряд ухвалив рішення про запровадження додаткових критеріїв виклику швидкої за пріоритетністю надання медичної допомоги.

Залежно від стану пацієнта звернення до швидкої розділятимуться на критичні, екстрені, неекстрені та непрофільні, - розповів очільник уряду (досьє Шмигаля).

Читайте також

Шмигаль упевнений, що це дасть можливість знизити рівень смертності, адже встановлюється пріоритет для пацієнтів із критичним станом. Норматив прибуття медичних бригад у такому випадку має становити 10 хвилин із моменту надходження звернення до диспетчера.

Нагадаємо, головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко (досьє Ляшка) заявив, що Міністерство охорони здоров'я планує просити медиків у Всесвітньої організації охорони здоров'я для екстреної медичної допомоги.

Зазначається, що ВООЗ як координатор приймає заявки про те, кому потрібні медичні працівники.

Ми зараз говоримо, що ми готові розглядати та співпрацювати з ними щодо екстреної медичної допомоги, - сказав він.

Ляшко наголосив, що екстрена медична допомога – це той етап, коли люди потребують невідкладної допомоги. За його словами, коли збільшується кількість викликів на екстрену медичну допомогу щодо ковіду, тоді збільшується і час доїзду бригади на інші виклики, де треба також невідкладна допомога.

1