МОЗ хоче просити у ВООЗ медиків на допомогу

Йдеться не лише про лікування ковідних хворих
МОЗ хоче просити у ВООЗ медиків на допомогу
Коронавірус, лікарі (фото: УНІАН)
11 Листопада 2020, 15:27
читать на русском

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я планує просити медиків у Всесвітньої організації охорони здоров'я для екстреної медичної допомоги.

Про це він повідомив в інтерв'ю Українському радіо.

Зазначається, що ВООЗ як координатор приймає заявки про те, кому потрібні медичні працівники.

Ми зараз говоримо, що ми готові розглядати та співпрацювати з ними щодо екстреної медичної допомоги, - сказав він.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) наголосив, що екстрена медична допомога – це той етап, коли люди потребують невідкладної допомоги.

Я не кажу зараз тільки про ковідних хворих, ми говоримо і про інших. Коли збільшується кількість викликів на екстрену медичну допомогу щодо ковіду, то збільшується час доїзду цієї бригади, яка задіяна сьогодні на ковід, до іншої патології, де треба також невідкладна допомога, - додав лікар.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Степанова) заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазин; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Степанов також заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що карантин вихідного дня може бути запроваджений вже у найближчі вихідні - 14 та 15 листопада.

1