Голова Харківської ОДА розповів про резонансний аудит "швидкої"

Аудиторів жодного разу не допустили до перевірки
Голова Харківської ОДА розповів про резонансний аудит "швидкої"
Олексій Кучер Фото: facebook.com
27 Жовтня 2020, 17:17
читать на русском

Керівник Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер розповів подробиці резонансного аудиту "швидкої" в регіоні.

Як стало відомо раніше, за результатами перевірки фінансово-господарської діяльності КНП Харківської обласної ради "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" знайшли низку порушень. Зокрема, штучне завищення вартості закуплених товарів, нецільове використання приміщень підприємства.

Сьогодні, 27 жовтня, керівник регіону прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта заборонив допускати працівників ОДА для проведення аудиту.

Читайте також

З 22 виїздів аудиторської служби до структурних підрозділів "швидкої" в Харкові та області, аудиторів жодного разу не допустили до перевірки. Окрім цього, були проігноровані всі письмові запити, направлені керівництву Центру для проведення аудиту. Жодних копій документів не надано дотепер, - зазначив Кучер.

За його словами, дані, на яких базується висновок аудиторів, узяті в Департаменті охорони здоров’я Харківської ОДА, з відкритих джерел (офіційний майданчик електронних закупівель "Prozorro"), та отримані безпосередньо від контролюючих органів.

Упевнений, що така позиція керівника "швидкої" пояснюється його бажанням сховати інші, більші порушення. Раджу не гратися в кота й мишки. Ми все одно їх знайдемо. Висновок аудиту, а також усі фото- та відеоматеріали із зафіксованими порушеннями будуть передані до правоохоронних органів. Винні у корупції та зловживаннях мають бути названі та покарані, - запевнив Кучер.

Читайте також

Нагадаємо, рішення про аудит "швидкої" влада региону ухвалила після того, як під час гри у футбол на тренувальному полі у Харкові помер 29-річний громадянин Іраку. До нього двічі приїжджала "швидка допомога". Другу бригаду довелося викликати, оскільки у першої не працював дефібрилятор.

Голова ОДА заявив, що отримував багато негативної інформації, яка докорінно різниться від вихідної від керівництва "Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф". Але смерть іноземця на футбольному полі "стала останньою краплею", і він звернувся до облради з пропозицією звільнити керівника Центру Віктора Забашту, або йому самому написати заяву про звільнення.

Нагадаємо, у день виборів, 25 жовтня, з виборчих дільниць до лікарень забрали 50 осіб, одна людина померла.

1