Шмигаль пообіцяв виплати зарплати шахтарям уже в понеділок

Уряд виплачує ті зарплати, які були передбачені бюджетом
Шмигаль пообіцяв виплати зарплати шахтарям уже в понеділок
Гірники на шахті “Лісова” (фото: УНІАН)
19 Грудня 2020, 23:15
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв виплатити зарплати шахтарям за грудень вже у понеділок, тому до кінця року перед ними будуть погашені всі заборгованості. Про це він сказав в етері телеканалу "Україна".

За його словами, уряд завершує цей рік із виконанням усіх фінансових зобов'язань, які були заплановані цим бюджетом та виплачує усі заробітні плати.

Сьогодні, до речі, шахтарям пішли оплати за жовтень та листопад, і в понеділок буде оплата праці за грудень для усіх шахтарів, - сказав Шмигаль.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що уряд також виконає всі інвестиційні оплати, які були заплановані на 2020 рік. За його словами, державний бюджет на 2021 рік, який Верховна Рада цього тижня ухвалила, збалансований, оскільки у ньому збільшилися видатки на соціальну сферу, на освіту, медицину, на оборону.

Читайте також

Прем'єр зазначив, що Україна входить у наступний рік, упевнено та з розумінням того, як фінансувати систему, закуповувати вакцину та як рухатись далі.

Протести шахтарів у Кривому Розі розпочалися 3 вересня. Півтора місяця тому у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт КЗРК.

Раніше повідомлялось, що на кінець вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті продовжували протестувати 60 шахтарів.

Державна служба з питань праці під час планової перевірки на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виявила на залізорудному комбінаті 190 порушень.

1