Шмигаль повідомив про плани влади у разі погіршення ситуації з COVID-19

На цей випадок у Кабміні розробляють так званий план "Б"
Головне
Шмигаль повідомив про плани влади у разі погіршення ситуації з COVID-19
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
22 Листопада 2020, 16:38
читать на русском

Прем'єр-міністр України повідомив про плани уряду в разі погіршення ситуації з коронавірусом в Україні.

На своїй сторінці у Facebook керівник уряду повідомив, що на цей випадок у Кабміні розробляють так званий план "Б".

Сьогодні закінчується четвертий день карантину "вихідного дня". Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення, - зазначив Шмигаль.


За його словами, уряд вже провів з цього приводу дві наради з міськими головами, зустрічі з Радою церков та релігійними організаціями, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план. Також уряд провів консультації з українським бізнесом що механізмів підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше.

Читайте також

Одночасно з обговоренням можливих посилених карантинних заходів, уряд продовжує зміцнювати медичну систему. Міським бюджетам спрямовані додаткові 870 млн грн на покращення забезпеченості лікарень киснем.

Вже виділений 1 млрд грн на закупівлю 6 мільйонів експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги. Активно ведемо перемовини щодо закупівлі ефективної та безпечної вакцини, яка матиме прекваліфікацію ВООЗ, - повідомив прем'єр (досьє Шмигаля).

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що неможливо на наступний день після карантину вихідного дня побачити зменшення кількість інфікованих коронавірусом. Для цього необхідно мінімум два тижні за умови повного його дотримання.

1