Шмигаль пояснив, чи достатньо українського газу для потреб населення

У сховищах України зберігається 9 млрд кубометрів газу
Важливо
Шмигаль пояснив, чи достатньо українського газу для потреб населення
Лічильник газу (фото: УНІАН)
9 Травня 2022, 11:14
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для забезпечення потреб українців вистачить власного газу.

Про це він повідомив в інтерв'ю РБК-Україна.

Зараз він впав (ред. Видобуток власного газу) через ведення військових дій в східних областях і на півдні, але незначно - на 3,7% по місяцю. В принципі нам достатньо свого видобутку, щоб забезпечити потреби населення, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що нині в сховищах України зберігається 9 млрд кубометрів газу.

Також в України зменшилося споживання газу в промисловості через падіння економіки й зупинки роботи великих хімічних і сталеливарних підприємств. У результаті чого Україні буде достатньо спроможності щодо закачки трубопроводами з Європи. Проте після відновлення розвитку економіки Україні потрібно буде більше газу.

Тому сьогодні працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб в рази збільшити спроможність отримання газу з Європи, з LNG-терміналів, з Туреччини. Зараз не буду розкривати деталі, - пояснив Шмигаль.

За його словами, поки невідомо, що буде з цінами на газ після вересня, проте уряд робитиме усе, аби тарифи були комфортними для населення.

Давайте подивимося, як ми пройдемо цей період (ред. До вересня), а далі будемо дивитися на модель, щоб це був, по-перше, ринок. Тому що в Європі ринок, а ми йдемо в Європу. З іншої сторони, будемо дивитися, щоб комунальні платежі були відносно комфортними для людей, - додав він.

Нагадаємо, в Україні відклали впровадження обліку спожитого газу у кіловат-годинах.

Читайте також

1