Шмигаль пояснив, чому необхідний локдаун вихідного дня

Він не зупинить економіку
Важливо
Шмигаль пояснив, чому необхідний локдаун вихідного дня
Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua
10 Листопада 2020, 22:00
читать на русском

Карантин вихідного дня дозволить Україні уникнути продовження стрімкого зростання захворюваності коронавірусом і зафіксувати її на поточному рівні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у програмі "Hard Влащенко".

Він зазначив, що локдаун вихідного дня дозволить працювати економіці в теперішньому режимі, без обмежень у будні. Якби держава ввела повноцінний локдаун, то до кінця року мала б проблеми з здійсненням виплат з бюджету, в тому числі і соціальних.

Локдаун вихідного дня - це можливість, не зупиняючи економіку в робочий час, зупинити ось цей геометричний ріст пандемії і зафіксувати його хоча б на поточному рівні. Локдаун на два тижні нічого не дасть, за розрахунками він повинен бути мінімум три тижні, - сказав Шмигаль.

Читайте також

За словами прем'єр-міністра, нові заходи дозволять зупинити захворюваність на поточному рівні, що дасть можливість уникнути колапсу медичної системи.

Це не дасть падіння, але допоможе зафіксувати захворюваність на одному рівні і дозволить медичній системі обробляти ту кількість хворих, яка буде надходити, - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками Кабінету Міністрів і правоохоронних органів для контролю ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, де заявив, що карантин вихідного дня в Україні триватиме кілька тижнів.