Шмигаль пригрозив Кличку заміною голови КМДА через заяву про локдаун

Центральна влада завжди дослухається до порад і закликів, але якщо це не політичний піар
Шмигаль пригрозив Кличку заміною голови КМДА через заяву про локдаун
Денис Шмигаль (Фото: УНІАН)
9 Квітня 2021, 17:34
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів меру Києва Віталію Кличку на заклик ввести загальнонаціональний локдаун в Україні. Втім, глава уряду запропонував разом звернутися до президента за призначенням нового голови Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Про це написав Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) у своєму Facebook.

За його словами, сьогодні в більшості регіонів України загрозлива ситуація з розповсюдженням COVID-19, але не в усіх. І від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні. В деяких регіонах - ситуація покращилась.

Наприклад, сьогодні з "червоної" зони має вийти Івано-Франківська область. Це вкотре демонструє, що адаптивний карантин працює і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби, - сказав він.

На сьогодні місто Київ залишається в "червоній" зоні карантину. Але Шмигаль переконаний, що в разі ефективного контролю за протиепідемічними заходами, які передбачає червоний рівень небезпеки, столиця також зможе швидко пройти ковідний пік.

Саме на цьому має сьогодні зосередитись міська влада Києва. Очільник Київської міської державної адміністрації, міський голова Києва Віталій Кличко так само як і інші посадовці, має свою відповідальність у питанні впровадження та контролю за ходом місцевого локдауну, - зазначив Шмигаль.

Читайте також

Глава уряду наголосив, що центральна влада завжди дослухається до порад і закликів представників місцевої влади та готова до співпраці. Якщо її мета — не політичний піар.

Шмигаль наголосив, що Київ має чи не найбільше ресурсів та можливостей, щоб зробити протидію поширенню інфекції та захист людей ефективними.

Але якщо у міського голови Києва, який також є головою міської адміністрації, інша думка… І він вважає, що одночасно повноважень міського голови й голови КМДА йому недостатньо, аби ефективно протидіяти COVID у столиці, тоді можемо разом звернутися до президента України з пропозицію про призначення нового очільника КМДА, - наголосив глава уряду.

Контекст. 9 квітня міський голова Києва Віталій Кличко закликав центральну владу ввести загальнонаціональний локдаун, обмежити міжобласне сполучення та посилити контроль за дотриманням правил карантину.

В Україні поки не планують запроваджувати загальнонаціональний локдаун. Влада дотримуватиметься політики адаптивного карантину, але посилення карантинних обмежень вводитимуть локально.

Читайте також на матеріал: Чи переживе бізнес нові локдауни: аналіз ситуації