Шмигаль про ціни на тепло: уряд доплатить тепловикам

Тарифи на тепло для населення не зростуть
Головне
Шмигаль про ціни на тепло: уряд доплатить тепловикам
Опалення, батарея (Фото: pexels)
8 Вересня 2021, 15:41
читать на русском

Компенсація різниці в тарифах дозволить місцевим керівникам не підвищувати ціни на тепло для населення.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він нагадав, що згідно з контрактом, який НАК "Нафтогаз України" пропонує теплокомуненерго, ціна на блакитне паливо для комунальних підприємств становить 7,42 грн за кубічний метр.

Це дозволяє місцевим керівникам не підвищувати ціни на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, - сказав він (досьє Шмигаля).

Шмигаль запевнив, що уряд продовжить допомагати місцевим керівникам і розв'яже питання з компенсацією для теплокомуненерго.

Він нагадав, що минулого тижня було схвалено постанову про створення територіальних комісій, які верифікуватимуть борги ТКЕ. Наступним кроком Уряд затвердив методики визначення різниці в тарифах.

Різниця між ринковими тарифами на тепло та гарячу воду й тими, за якими платили громадяни — це десятки мільярдів гривень. Цю різницю ми компенсуємо теплокомуненерго, що дасть їм можливість безперешкодно пройти опалювальний сезон. Це крок, який дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло та гарячу воду, а також навести порядок із власними комунальними підприємствами, адже неефективність їх керівництва більше не буде покриватися коштом бюджету та платників податків, — сказав очільник Кабміну.

Нагадаємо, нещодавно у "Нафтогазі" повідомили, що в опалювальний сезон ціна за газ для населення України становитиме 7,4 гривні.

Читайте також

1