В Україні не будуть підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду - директор "Нафтогазу"

Ціна у 7,42 грн за кубометр відповідає середньозваженій собівартості видобутку газу
В Україні не будуть підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду - директор "Нафтогазу"
Нафтогаз (фото: УНІАН)
3 Червня 2021, 14:35
читать на русском
Скасування покладання спецобов’язків для ТКЕ не призведе до припинення гарячого водопостачання та підвищення тарифів.

Про це заявив директор з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський в коментарі Укрінформу.

Запропоновані Нафтогазом угоди не передбачають внесення авансу або попередньої оплати. Таким чином, остаточний розрахунок за відібраний газ здійснюється до 22 числа (включно) місяця, наступного за місяцем споживання ресурсу. Це означає, що припинення гарячого водопостачання може відбутися лише з причин, що не пов’язані з підписанням трирічних контрактів, -  сказав він.

За його словами, НАК "Нафтогаз України" та представники компаній домовилися про модель подальшої роботи вже в ринкових умовах. Зокрема, йдеться про підписання трирічного договору на постачання газу для виробників тепла й гарячої води для побутових споживачів.

Саме тому ми пропонуємо і надаємо на перший рік дії трирічного контракту газ за довгостроковою ринковою ціною 7,42 грн за кубометр в обсязі, що відповідає історичному обсягу споживання ТКЕ для виробництва тепла й гарячої води безпосередньо для потреб населення. Додаткові ж обсяги ресурсу відпускатимуться за спотовою ринковою ціною, - пояснив Білявський.

Крім цього, довгострокова ринкова ціна у 7,42 грн за кубометр відповідає середньозваженій собівартості видобутку газу, враховує інвестиційну складову та фінансові витрати.

Нагадаємо, в Україні можуть зрости тарифи на електроенергію при значному споживанні ресурсу від 1,68 до 2,5 грн за кВт год. На опалення ціни зростуть у середньому на 20%.

Читайте також

1