В Україні хочуть встановити фіксовані ціни на тепло й гарячу воду

Підписання меморандуму має відбутися вже найближчим часом
В Україні хочуть встановити фіксовані ціни на тепло й гарячу воду
Опалення (фото: УНІАН)
25 Січня 2021, 18:44
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що найближчим часом підпишуть меморандум про незмінність тарифів на тепло й гарячу воду.

Про це Шмигаль повідомив під час засідання погоджувальної ради у Верховній Раді 25 січня, передає Урядовий портал.

За словами прем'єра (досьє Дениса Шмигаля), готується меморандум, який стосується тарифів на централізоване опалення й гаряче водопостачання. Над його розробленням працює уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради, народними депутатами, Офісом президента та Асоціацією міст України.

Так, підписання меморандуму має відбутися вже найближчим часом.

Читайте також

Нагадаємо, що в Урядовому кварталі Києва тривають мітинги протесту проти високих тарифів, за легалізацію канабісу та за захист авторських прав українських виконавців.

На Банковій близько 200 мітингувальників вимагали знизити ціну на газ до 3 грн за кубометр, а за електрику до 1 грн за кіловат-годину. Люди кажуть, що такі тарифи економічно обґрунтовані. Тариф прем'єра Шмигаль в 6,99 грн за газ вони вважають подачкою і вимагатимуть його відставки.

Також учасники протесту вимагають націоналізувати облгази та енергетичні мережі, щоб ними розпоряджався "народ України, а не олігархи".

1