Шмигаль пропонує нардепам заборонити обговорювати у РФ Крим і Донбас

Глава уряду подав до парламенту відповідний законопроєкт
Головне
Шмигаль пропонує нардепам заборонити обговорювати у РФ Крим і Донбас
Денис Шмигаль у Верховній Раді. Фото: УНІАН
18 Серпня 2021, 08:08
читать на русском

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до парламенту законопроєкт "Про засади державної політики перехідного періоду", який передбачає заборону для народних депутатів обговорювати з РФ ситуацію в ОРДЛО і Криму.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Згідно з текстом документу, нардепи, депутати місцевих рад та посадовці органів місцевого самоврядування не мають права обговорювати ситуацію в окупованому Криму і Донбасі з посадовцями Російської Федерації.

Зокрема, забороняється обговорення подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України, без уповноваження на це від президента України.

Документ внесено до Ради 9 серпня. Він перебуває на етапі ознайомлення в Комітеті з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр оборони України Андрій Таран заявив, що Російська Федерація проводить підготовку до розміщення ядерної зброї на території тимчасово окупованого Кримського півострову. За його словами, такі заходи Росії становлять серйозну небезпеку для всієї Європи та цивілізованого світу.

Читайте також

1