В Одесі моряки нелегально їздили на заробітки до окупованого Криму

Слідство у справі триває
В Одесі моряки нелегально їздили на заробітки до окупованого Криму
Одеські моряки (Фото: СБУ)
21 Січня 2021, 19:01
читать на русском

В Одесі Служба безпеки України блокувала схему незаконного переправлення моряків через державний кордон до окупованого Криму.

Про це повідомили в СБУ.

Оборудку організувало керівництво однієї з міжнародних груп морських компаній. Вони тривалий час наймали на свої судна українських моряків. Потім буксири компанії незаконно вирушали до Криму і після виконання робіт поверталися в українські порти. У такий спосіб моряки порушували порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Правоохоронці провели дванадцять обшуків у приміщеннях та суднах групи компаній. Вилучено суднову документацію, комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі, договори, у тому числі укладені з резидентами РФ, майже 20 печаток приватних комерційних структур, документи щодо фрахту буксирів. Докази свідчать про організацію групою компаній незаконних каналів направлення моряків на роботу в закритих портах України у Криму.

Читайте також

Вилучені матеріали після судових експертиз планується використати як докази незаконної діяльності.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, сьогодні ж Служба безпеки України затримала на хабарі заступника начальника одного з департаментів приватного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал".

1