Шмигаль розповів, коли підприємці зможуть подати заявки на отримання карантинних виплат

Приймати заявки на виплати розпочнуть у понеділок, 19 квітня
Важливо
Шмигаль розповів, коли підприємці зможуть подати заявки на отримання карантинних виплат
Додаток Дія Фото: Міністерство цифрової трансформації України
14 Квітня 2021, 13:46
читать на русском

Від 19-го квітня ФОПи та наймані працівники з "червоних" карантинних зон зможуть надсилати заявки на отримання 8 тисяч гривень допомоги від держави.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Механізм подачі заявок залишається простим та зручним - через портал чи застосунок Дія. Зараз на цю програму підтримки планується витратити близько 3 млрд грн, - розповів глава уряду (досьє Дениса Шмигаля).


Контекст. Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила закон про фінансову допомогу підприємцям. Депутати підтримали закон  №5300 "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19".

Матеріальну виплату у розмірі 8 тисяч грн можна буде отримати, зареєструвавшись через додаток або Єдиний портал державних послуг "Дія". Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Про доцільність карантинних виплат та про те, чи допоможуть вони підприємцям читайте у нашому матеріалі: Вісім тисяч гривень "ковідних компенсацій" від уряду на мільйонні збитки підприємців