Шмигаль спрогнозував, скільки часу піде на боротьбу з коронавірусом

В уряді сподіваються протягом року сформувати колективний імунітет в українців
Головне
Шмигаль спрогнозував, скільки часу піде на боротьбу з коронавірусом
Денис Шмигаль (фото: facebook.com/dshmyhal)
11 Травня 2021, 09:10
читать на русском

На боротьбу із коронавірусом Україні потрібен ще рік.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Ми прожили рік з COVID. Мій прогноз - ще рік має піти на завершення боротьби. Є нові дані – це значні мутації цього вірусу. Вони викликають занепокоєння в усіх країн. І питання широкої вакцинації сьогодні є виходом з цієї пандемії. Але до кінця цього року ми плануємо вакцинувати більшість дорослого населення України. І в наступному році ми плануємо закінчити процес вакцинації 70 і більше відсотків дорослого населення, що дає можливість формувати колективний імунітет, - сказав керівник Кабміну.

За його словами, влада планує до Дня незалежності провакцинувати велику кількість населення, щоб мати змогу запросити гостей і його відсвяткувати.

Звичайно, ми зараз докладаємо максимум зусиль, щоб трохи посунути ці терміни. Тому День незалежності – це етап номер один по максимальній вакцинації. Кінець року – це вже контрольний етап, коли ми маємо сказати українському суспільству, що більшість людей в Україні провакциновані, - додав Шмигаль.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє на Степанова) заявив, що Україна вийшла з третьої хвилі COVID-19.

Народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що четверту хвилю епідемії коронавірусу варто очікувати в Україні восени.

Читайте також

1