Радуцький вважає, що четверта хвиля коронавірусу буде восени

Після травневих свят кількість COVID-хворих збільшиться
Радуцький вважає, що четверта хвиля коронавірусу буде восени
Коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
21 Квітня 2021, 19:22
читать на русском

Четверту хвилю епідемії коронавірусу варто очікувати в Україні восени. При поєднанні з сезонними захворюваннями (грип, ГРВІ) буде більше хворих та важкий перебіг хвороби.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький (досьє Михайла Радуцького) в етері телеканалу "Україна 24".

На сьогодні, на думку поважної професорки Виноград (радниця глави МОЗ Наталія Виноград - ред.), ми можемо отримати знову вибух захворюваності після травневих свят. Це і Великдень, і поминальні дні. Але взагалі за логікою саме четверта хвиля може бути восени, - сказав він.

За його словами, найбільша проблема четвертої хвилі в тому, що в цей період дуже багато інших вірусних захворювань (ГРВІ, грип). При поєднанні буде більше хворих, які матимуть важчий перебіг хвороби.

Водночас Радуцький розповів про новий штам, так званий індійський вірус, який вже зафіксували у світі. Він має у своєму складі вже дві поєднані мутації коронавірусу.

Є вже 34 випадки ще одного нового штаму, здається, він має технічну назву 484-й. Це також говорить про те, що четверта хвиля може бути нелегкою, - додав депутат.


Контекст. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні починає йти на спад.

Водночас у Національній академії наук заявили, що в Україні ще не минув пік з летальними випадками від ускладнень, спричинених коронавірусом.

Читайте також наш матеріал: Мутація коронавірусу: що відомо про нові штами та чим вони небезпечні

Читайте також

1