Шмигаль запевнив, що в Україні достатні запаси газу та вугілля

Україна може спокійно пройти опалювальний сезон
Шмигаль запевнив, що в Україні достатні запаси газу та вугілля
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
17 Грудня 2021, 11:50
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні достатньо запасів газу для стабільного проходження опалювального сезону. Щодо вугілля, то на сьогодні баланс позитивний.

Про це Шмигаль сказав на годині запитань до уряду у Верховній Раді.

Що стосується наявності вугілля, на сьогодні баланс позитивний. Ми видобуваємо та імпортуємо в сумі 2 млн тонн на місяць при споживанні 1,7 млн тонн на місяць, з вугіллям на сьогодні проблема, за інформацією Міністерства енергетики, вирішена. Що стосується запасів газу, їх абсолютно вистачає, щоб спокійно пройти опалювальний сезон, - зазначив прем'єр.

За його словами, всі необхідні рішення для того, щоб забезпечити стабільність енергосистеми урядом ухвалюються в оперативному порядку.

Нагадаємо, що Служба безпеки України попередила Кабінет міністрів про критично низькі запаси вугілля. Це може спричинити зупинку теплогенеруючих підприємств, які забезпечують теплом цілі регіони.

А 15 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що переживати не варто, оскільки цього місяця очікується близько 2 млн тонн постачання українського та закордонного вугілля, а заплановане споживання - 1,7 млн тонн.

Читайте також