Шмигаль заявив, що жорсткий карантин в Україні врятував тисячі життів

Україна не була готова до коронавірусної пандемії
Шмигаль заявив, що жорсткий карантин в Україні врятував тисячі життів
Денис Шмигаль (фото: УНІАН)
11 Листопада 2020, 09:55
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що жорсткий карантин в Україні, запроваджений навесні 2020 року, попри негативні наслідки для економіки, дозволив врятувати тисячі життів українців від COVID-19.

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає "Україна-24".

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що до початку поширення коронавірусу в Україні не було ні індивідуального захисту, ні медичних засобів. Він додав, що Україна була абсолютно не готова до пандемії.

З чим ми зустріли пандемію? Ні з чим. У нас не було ні системи протиепідемічного контролю, ні лабораторій, ні медичних засобів, ні засобів індивідуального захисту. Ми були абсолютно не готові до пандемії. Єдине рішення, яке було правильним, але, на жаль, воно призвело до тих наслідків, які ми мали в економіці держави - це локдаун… Ми врятували, я впевнений, тисячі людських життів українців, - додав міністр.

Читайте також

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що карантин вихідного дня дозволить Україні уникнути продовження стрімкого зростання захворюваності на коронавірус і зафіксувати її на поточному рівні.

Він зазначив, що локдаун вихідного дня дозволить працювати економіці в теперішньому режимі, без обмежень у будні.