Шрі-Ланка чекає на туристів попри коронавірус

Тести потрібно буде здавати тричі
Шрі-Ланка чекає на туристів попри коронавірус
Шрі-Ланка (фото з відкритих джерел)

Від 21 січня Шрі-Ланка офіційно відкрила свої кордони для туристів з усього світу. Влада ухвалила таке рішення всупереч зростанню кількості нових випадків коронавірусу.

Про це повідомляє видання Associated Press.

В Бюро сприяння туризму зазначили, що постаралися прийняти всі запобіжні заходи, щоб відпочинок на курорті був максимально безпечним, надійним і безтурботним. Перші два тижні туристи зможуть зупинятися тільки в одному з готелів 55.

Як відомо, що для в'їзду до Шрі-Ланки туристам потрібно пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 96 годин до прибуття. Також його потрібно буде зробити в готелі безпосередньо перед заселенням і через п'ять днів перебування. Також іноземцям потрібно придбати на місці страховку за 12 доларів на медичні витрати, пов'язані з лікуванням коронавірусу.

Читайте також

Оформити візу на Шрі-Ланку можна буде тільки онлайн. Крім того, туристи зможуть ходити тільки у певні дозволені місця.

Нагадаємо, 16 січня повідомлялося, що у Бельгії вирішили посилити правила для туристів, які в'їжджають в країну на автобусі та потязі. Раніше такі правила застосовувались тільки для мандрівників, які прямували в Бельгію на літаку чи морському транспорті.

Для мандрівників, які хочуть заїхати автобусом чи поїздом, поширюється: обов'язок заповнити "форму локатора пасажирів", незалежно від тривалості перебування за кордоном або запланованого перебування в Бельгії; та обов'язок представити негативний тест ПЛР.