Штам "Дельта" більш заразний: лікарка пояснила, чому люди важче переносять хворобу

Штам характеризується тяжким перебігом захворювання
Ексклюзив
Штам "Дельта" більш заразний: лікарка пояснила, чому люди важче переносять хворобу
Хворий на коронавірус у лікарні під киснем Фото: carpathia.gov.ua
28 Жовтня 2021, 10:47
читать на русском

Більшість хворих на COVID-19  важче переносять хворобу через новий штам "Дельта", який більш заразний та характеризується вищою ймовірністю інфікування.

Про це розповіла професор, доктор медичних наук, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НУОЗ імені П.Л. Шупика Алла Волоха ексклюзивно для Парламент.ua.

Ми ще точно не досягли піку. А щодо ситуації, то вона така загрозлива тому, що ми маємо справу з новим штамом коронавірусу - "Дельта". Він більш заразний, ймовірність інфікування ним вища, відповідно, хворих досить багато, особливо серед людей літнього віку і тих, хто в групі ризику через хронічні хвороби, - сказала Алла Волоха.

За її словами, Дельта характеризується тяжким перебігом захворювання як у дорослих, так й у дітей. Саме через це в Україні багато людей є залежними від кисню, важко переносять хворобу та помирають.

Нагадаємо, провідна українська інфекціоністка Ольга Голубовська розповіла, чим штам коронавірусу Дельта відрізняється від інших варіантів COVID-19.

Читайте також

1