Самі себе хоронять: Ляшко розповів, як українці займаються самолікуванням COVID-19

До медиків звертаються, коли стає пізно
Самі себе хоронять: Ляшко розповів, як українці займаються самолікуванням COVID-19
Хворі на коронавірус у лікарні під киснем Фото: facebook.com/moz.ukr
22 Жовтня 2021, 23:05
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що люди продовжують займатись самолікуванням коронавірусу, а до лікарень потрапляють у важкому стані.

Про це Ляшко сказав під час години запитань до уряду 22 жовтня, коментуючи високу смертність пацієнтів із COVID-19 у лікарні швидкої медичної допомоги Львова.

За його словами, 80% летальності в цій лікарні є в першу добу надходження хворих, більшість з яких вже у тяжкому стані. Це свідчить, що люди лікуються самостійно вдома, а до медиків звертаються, коли стає пізно.

Це свідчить про те, що ця лікарня приймає найтяжчих пацієнтів. Це свідчить про те, що в Україні чомусь превалюють люди, які не вірять в коронавірус, які продовжують лікуватися домашніми підручними засобами і займаються самолікуванням, - зазначив міністр.

Тому Ляшко наголосив на необхідності звертатись до медиків. Оскільки при інфікуванні штамом "Дельта" досить швидко настає критичний стан і тоді медики вже безсилі. А від тяжкого перебігу хвороби можна убезпечитись вакцинацією.

Нагадаємо, що у Київській міській лікарні показали, як хворі на коронавірус важко переносять хворобу. Вони буквально не можуть відійти від балонів з киснем.

Читайте також наш матеріал: Коронавірус чи ГРЗ: як розпізнати хворобу у дорослих та дітей

Читайте також