Штормове попередження: до снігопадів в Україні додасться сильний вітер

Чергові атмосферні фронти прийдуть в Україну
Штормове попередження: до снігопадів в Україні додасться сильний вітер
Сніг, погода Фото: Парламент.UA
23 Грудня 2020, 14:36
читать на русском

В Україні через складні погодні умови оголошено штормове попередження.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України на своїй сторінці у Facebook.

24 грудня у північно-східних областях ожеледь; у північних, центральних та східних областях, у Києві та Київській області на дорогах ожеледиця.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, - кажуть в ДСНС.

Посилаючись на дані Укргідрометцентру, ДСНС попереджає, що у зв’язку з вiдлигою та опадами, 23 - 25 грудня на рiчках басейнів Прута, Сiрету та річках Закарпаття можливе підвищення рівнів води.

24 грудня у північно-східних областях ожеледь; у північних, центральних та східних областях, у Києві та Київській області на дорогах ожеледиця.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що завтра, 24-го грудня, чергові атмосферні фронти прийдуть в Україну із заходу та північного заходу Європи.

Проте поступове, але невідворотне потепління, легко перетворюватиме сніг у дощ. Можливі налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. І лише ближче до території наших східних "мінусів" ще потрусить снігом, - повідомила вона.

Читайте також

За прогнозом Діденко, опади, переважно дощ, очікуються завтра на Заході, Півночі, Півдні України, а також у західних районах центральної частини. А до східних областей опади не дійдуть, лише на Харківщині у четвер можливий сніг.

Проте вже 25-го грудня і в східній частині слід чекати на ускладнення погоди - сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, - застерігає синоптиця.

За її прогнозом, завтра в Україні спостерігатиметься посилення південного вітру до штормових значень.

Температура повітря у четвер найнижчою передбачається у східних областях: вночі до -4-10 градусів, вдень буде -1-4 градуси. На Дніпропетровщині, Полтавщині, Сумщині та на Запоріжжі завтра протягом дня від 2 морозу до 2 тепла. А на решті території України вже вдень відчутно потепліє до +1+6 градусів. У південній частині 24-го грудня очікується вдень +4+8 градусів, а на Заході +5+10 градусів.

Читайте також

У Києві в четвер вночі та вранці опади тимчасово послабнуть та припиняться, а ось в другій половині завтрашнього дня черговий віночок атмосферних фронтів північного циклону Greta знову заплете нам опади та поривчастий некомфортний вітер. Опади, через потепління, очікуються переважно у вигляді дощу. Протягом дня температура повітря в столиці коливатиметься близько 2, 3 градусів тепла, - каже Діденко.

На Різдво західного обряду, 25-го грудня, основна маса опадів нарешті добереться й східної частини України, проте в більшості областей переважатиме хоча й тепла, проте волога погода.

Раніше Укргідрометцентр опублікував попередження про погіршення погодних умов на території України.