Штормове попередження оголошено на сьогодні майже по всій Україні - гідрометцентр

Спокійна і сонячна погода сьогодні буде лише на сході України
Штормове попередження оголошено на сьогодні майже по всій Україні - гідрометцентр
дощ, погода
29 Березня 2024, 08:30
читать на русском

У п’ятницю, 29 березня, в Україні пройдуть дощі, найсильніші - на Закарпатті та в Карпатах, вдень повітря прогріється до впевнених +10.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Погода в Україні сьогодні, 29 березня, буде вологою. Більшість областей накриє дощ, а в Карпатах навіть очікується мокрий сніг.

За прогнозами синоптиків, по всій Україні очікується помірний дощ. У південній частині нашої країни можливі місцями невеликі дощі, проте на високогір'ї Карпат прогнозується мокрий сніг.

Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. Вдень в Україні можливі пориви вітру до 15-20 м/с, крім північного сходу.

Температура повітря вночі у більшості областей буде +4 +9 градусів, а вдень +11 +16. На півдні країни пригріє вдень до +20.

У Києві буде хмарно з проясненнями. Протягом добу у столиці прогнозують дощі. Синоптики попереджають про шквали до 15-20 м/с.

Стовпчики термометрів вночі у Києві покажуть +6 +8 градусів, а вдень +12 +14.

У суботу, 30 березня, очікується суха погода. Температура вночі 3-8° тепла, вдень 16-21°, у західних областях 19-24°.

У Києві 30 березня - без опадів, вітер переважно південний, 5-10 м/с. Температура вночі 6-8° тепла, вдень 19-21°.

Нагадаємо, середня місячна температура у квітні 2024 року прогнозується 8-13 градусів тепла, в Карпатах 6-7 градусів тепла, що близько до норми. У більшості західних, Вінницькій та Одеській областях на 1-1,5 градуса вище за норму.

На початку квітня 2024 року в Україну повернеться тепло, а небо буде ясним і сонячним. Опадів буде мало, а температура повітря поступово зростатиме і буде досить тепло. Однак на початку другої декади очікується кілька днів похолодання та дощі.

Своєю чергою, перша декада травня 2024 року в Україні розпочнеться з помірного весняного тепла. Можлива волога погода, але без сильних та затяжних дощів. Температура повітря трохи збільшиться, є можливість короткочасних дощів. А ось наприкінці травня можливий неприємний сюрприз у вигляді похолодання та заморозків.

Читайте також

1