Штрафи за порушення карантину необхідно підвищити - Зеленський

Люди мають знати, що за відсутність маски – їх відразу можуть оштрафувати
Штрафи за порушення карантину необхідно підвищити - Зеленський
Владимир Зеленский (Фото: president.gov.ua)
22 Жовтня 2020, 17:51
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що покарання за порушення карантину в Україні не достатньо суворі. Він вважає, що штрафи необхідно підвищити.

Про це він повідомив в інтерв'ю чотирьом телеканалам, передає 24 канал.

Зеленський зазначає, що суд виправдовує людей, на яких складені адміністративні протоколи за порушення карантину.

Він також поскаржився на законодавство, але додав, що змінити його до виборів неможливо. Все тому, що рішення повинні приймати депутати Верховної Ради, а перед місцевими виборами ніхто нічого робити не хоче.

Вони всі бояться. Питання не тільки в монобільшості, питання в усіх депутатах, питання про ставлення до людей, - додав Зеленський.

Президент вважає, що українці "сильно розслабилися".

Я розумію, що вони втомилися від COVID-19, але не носити маску – це зовсім неправильно, - наголосив він.

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) зазначив, що зміни до законодавства щодо штрафів необхідні. Українці повинні розуміти, що, якщо не носити маску – відразу можна отримати штраф.

Читайте також

Найгірше, за словами президента, коли десятки тисяч людей збирають на концертах, після чого "відбувається нова хвиля коронавірусу". Зеленський наголосив, що за цими епізодами вже відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що попри 6-7 тисяч хворих на COVID-19 кожної доби, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують.

1