Швеція хоче випробувати на українцях препарат проти COVID-19

Компанія подала заявки ще у Польщу та Словаччину
Швеція хоче випробувати на українцях препарат проти COVID-19
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
18 Січня 2021, 18:26
читать на русском

Біотехнологічна компанія Cyxone зі Швеції хоче провести в Україні другу фазу клінічних випробувань препарату Rabeximod, який використовують під час лікування COVID-19.

Про це йдеться в релізі на сайті компанії Cyxone.

В ході тестування компанія планує оцінити ефективність та безпеку застосування Rabeximod для запобігання прогресуванню COVID-19 у госпіталізованих пацієнтів та скорочення часу до одужання.

Тестування проводитимуть на пацієнтах з середньою тяжкістю хвороби, які потребують кисневої терапії, але не підтримки апарату ШВЛ, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Планується, що участь у тестуванні візьмуть 300 пацієнтів з Польщі, України та ще двох європейських країн. Компанія вже подала аналогічні заявки в регулятори Словаччини та Угорщини.

Попередні результати тестування препарату Rabeximod компанія Cyxone планує оголосити у третьому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, що під час кампанії масової вакцинації в Німеччині восьми працівникам будинків престарілих випадково ввели дозу вакцини від коронавірусу, яка в п'ять разів перевищувала норму.

Семеро жінок і один чоловік у віці від 38 до 54 років, які працюють в будинку для людей похилого віку в місті Штральзунд на північному сході Німеччини, щепилися від Covid-19 вакциною Pfizer/BioNTech. Під час щеплення їм випадково ввели дозу вакцини, яка вп`ятеро перевищує норму.

1