Сильний сніг та дощ обіцяють синоптики українцям у наступні дві доби

Стовпчики термометрів найближчими днями поповзуть вгору
Сильний сніг та дощ обіцяють синоптики українцям у наступні дві доби
Зима, сніг. Фото: Pexels
23 Січня 2024, 15:43
читать на русском

Сьогодні в західних, північних та Вінницькій областях невеликий сніг, вдень місцями з дощем, на решті території без опадів, у наступні дві доби в більшості областей мокрий сніг та дощ, в Карпатах значний сніг, 24 січня на Закарпатті значні опади.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця.

Вітер південний з переходом на західний, 7-12 м/с, завтра в Карпатах, в середу в західних областях, в четвер місцями в Україні пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с.

Температура 23-24 січня вночі 0-5° морозу, на сході країни, найближчої ночі також і в Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях 6-11° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, на крайньому півдні та заході країни до плюс 5°; 25 січня в більшості областей протягом доби від 1° морозу до 5° тепла (у східних областях та Карпатах вночі 2-7° морозу).

26 січня часом невеликий мокрий сніг. Температура вночі та вдень від 3° тепла до 3° морозу.

Нагадаємо, початок тижня виявиться холодним для жителів північних та східних областей у зв'язку з впливом арктичних повітряних мас, проте поступово з середини тижня відбудеться підвищення температури на тлі циклонічної діяльності та слабко виражених атмосферних фронтів. Переважання поля зниженого тиску сприятиме випаданню снігу та мокрого снігу у другій половині тижня. У західних та південних областях часом опади спостерігатимуться у вигляді дощу та мряки. Не виключені тумани, а також налипання мокрого снігу.

Читайте також