Силовики прийшли з обшуками до братів нардепів Медведчука та Козака - ЗМІ

Обшуки тривають у справі про нелегальні кар'єри
Важливо
Силовики прийшли з обшуками до братів нардепів Медведчука та Козака - ЗМІ
Затримання, працівники ДБР Фото: ДБР
27 Квітня 2022, 14:17
читать на русском

У середу, 27 квітня, слідчі Державного бюро розслідувань завітали з обшуками на Львівщину - за місцями реєстрації та власності братів нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака - Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Про це повідомляє Bihus.Info з посиланням на джерела у ДБР.

Зазначається, що обшуки тривають у справі про незаконний видобуток їхньою фірмою піску в кар’єрах у Львівській області.

Обшуки проводять в рамках кримінального провадження за підозрою в зловживанні владою або службовим становищем (Ст. 364 ККУ) та порушенні правил охорони або використання надр (Ст. 240 ККУ). Мова йде про можливий незаконний видобуток піску на двох кар'єрах у Львівські області: в с. Родатичі Городоцького району та с. Великополе Яворівського району, - йдеться у повідомленні.

Видання нагадує, що наразі брати нардепів перебувають не в Україні - рідний брат Віктора Медведчука Сергій Медведчук вилетів з України в січні, а місцезнаходження брата Тараса Козака Богдана Козака невідоме.

Нагадаємо, другого лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Читайте також

1