Силовики провели обшуки у Медведчука і його тещі

Обшуки проводили слідчі ДБР та СБУ
Головне
Силовики провели обшуки у Медведчука і його тещі
Обшуки у Медведчука Фото: Ренат Кузьмін
24 Червня 2021, 11:50
читать на русском

Сьогодні, 24 червня, слідчі Служби безпеки та Держбюро розслідувань провели обшуки в офісах, кабінетах і вдома у лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомив народний депутат з фракції "Опозиційна платформа  - За життя" (досьє на ОПЗЖ) Ренат Кузьмін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні з самого ранку прокурори і слідчі знову нагрянули з черговими обшуками до Медведчука. Цього разу обшукують не тільки партійний офіс, кабінети та житла найближчих соратників... Цього разу з обшуками приїхали ще й до мами дружини Медведчука (Оксани Марченко. - Ред.) і цілком серйозно намагаються знайти докази державної зради зятя, - написав він.

УП пише, що пресслужба СБУ підтвердила інформацію про обшуки. Вони тривають "в рамках кримінального провадження, у якому оголошені підозри народним депутатам Медведчуку В.В. та Козаку Т.Р".

Читайте також


Контекст. 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників та в офісах силовики провели обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

Відомо, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак останнім часом живе в Росії і повертатися в Україну не збирається. Відомо лише, що нині його немає і в Росії, бо він поїхав відпочивати до теплих країн.

12 травня Медведчук прокоментував обшуки у нього вдома та у його офісах та запевнив, що не тікав з України. Цього ж дня він прийшов на допит у генпрокуратуру.

13 травня Печерський районний суд відправив Медведчука не у СІЗО, а під домашній цілодобовий арешт. Хоч прокурори вимагали тримання під вартою та до 15 років в'язниці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов допустив обмін народного депутата від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука на українців, яких утримують в Росії.

1