Син нардепа Палиці купив мисливський центр поблизу Буковеля

Стартова ціна активу становила 560,9 тис. грн, під час торгів вона зросла у 54 рази
Син нардепа Палиці купив мисливський центр поблизу Буковеля
Ігор Палиця (Фото: Вікіпедія)
4 Грудня 2023, 19:47
читать на русском

Фонд держмайна 30 листопада провів аукціон з приватизації мисливського центру у селі Марківці, що розташоване за 24 км від Івано-Франківська.

Про це свідчать дані у системі "Прозорро.Продажі".

Зазначається, що стартова ціна активу становила 560,9 тис. грн, під час торгів вона зросла у 54 рази.

За лот 14 учасників. Переможну ставку – 15,12 млн грн – зробило ТОВ "Буковель". Остаточна сума, яку має сплатити переможець торгів, з урахуванням ПДВ становить 18,15 млн грн.

До складу об'єкта приватизації входять:

  • вкритий металочерепицею цегляний одноповерховий будинок відпочинку загальною площею 368,9 кв. м. Наявне електропостачання, газопостачання, водопровід, каналізація, опалення водяне;
  • електрифікована альтанка загальною площею 23,3 кв. м;
  • дві криниці з бетонних кілець.

У будинку Мисливського центру є кімнати відпочинку, їдальня, котельня, комора, вбиральня і басейн площею 75 кв. м.

За умовами продажу, покупець зобов’язаний зберігати профіль діяльності об’єкта протягом трьох років з моменту переходу права власності на об’єкт приватизації.

Власниками ТОВ "Буковель" вказані мешканці Швейцарії Захар і Оксана Палиці. Це колишня дружина і син Ігоря Палиці – нардепа (група "За майбутнє") і друга Ігоря Коломойського.

Сам Палиця розповідав, що офіційно розлучений з дружиною ще з 2002 року, проте і після цього продовжує оформлювати бізнес на сім'ю, зокрема вони є формальними бізнес-партнерами Ігоря Коломойського. Загалом сім’ї Ігоря Палиці лише в Україні належить близько півсотні компаній.

Нагадаємо, у селі Чорна Тиса на Закарпатті, де вже розпочали ремонт дороги, розглядається проєкт будівництва нового гірськолижного курорту. Ініціатива будівництва пов'язана з фірмою, власником якої є народний депутат Ігор Палиця.

1