Син Януковича вимагає від Венедіктової допиту та суду

Саша-стоматолог поскаржився генпрокурорці на бездіяльність її відомства
Син Януковича вимагає від Венедіктової допиту та суду
Олександр Янукович (фото з відкритих джерел)
26 Липня 2021, 16:45
читать на русском

Син президента-втікача Віктора Януковича Олександр написав відкритого листа генеральній прокурорці України Ірині Венедіктовій, у якому вимагає, аби його нарешті допитали у кримінальній справі щодо нього ж самого і ухвалили відповідне судове рішення.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook прессекретар Олександра Януковича Юрій Кірасир.

У листі Янукович-молодший запевняє Венедіктову, що справу нібито "сфабриковано", а прокурори його не допитували, хоча Янукович-молодший, як і батько, переховується в Росії.

Саме Ви, як Генеральний прокурор, зараз одноосібно відповідальні за незаконні дії або навмисну бездіяльність правоохоронців у цій кримінальній справі, — заявив Янукович-молодший.

Своєю чергою адвокат сина Януковича, повідомив, що той у своєму листі вимагає від генпрокурорки особисто розглянути всі порушення і очікує на офіційну відповідь на свій лист.

Син Януковича, за словами адвоката, також хоче, щоб його допитали, а потім передали справу в суд.

Копію листа Янукович-молодший направив президенту Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову і Уповноваженій з прав людини в ВР Людмилі Денисовій.

Як відомо, Янукович-молодший поскаржився Венедіктовій (досьє Ірини Венедіктової) на нібито на 7-річну бездіяльність прокурорів у кримінальній справі щодо нього. Як відомо, прокуратура розслідує справу про змову Януковича-молодшого з керівництвом ПрАТ "Артемівськ Вайнері": Саша-стоматолог організував схему з ухилення від сплати податків компанією на суму близько 40 млн грн.

Читайте також

1