Синєгубов розповів, скільки районів Харківщини перебувають під російською окупацією

ЗСУ звільнили Куп’янськ-Вузловий на Харківщині
Важливо
Синєгубов розповів, скільки районів Харківщини перебувають під російською окупацією
Олег Синєгубов (Фото: Харківська ВЦА)
27 Вересня 2022, 16:13
читать на русском

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що менше 6% області перебуває під тимчасовою російською окупацією.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше, - сказав Олег Синєгубов.

Він зазначив, що ЗСУ звільнили селище міського типу Куп'янськ-Вузловий, розташоване на березі річки Оскіл.

У них (ред. орків) було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп'янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв'язок на території Харківської області. З перших годин повномасштабної війни вона була окупована, і ворог її досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють, - пояснив він.

Синєгубов зазначив, що деокупація проходить досить важко, адже ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися та стягує свої резерви.

Нагадаємо, в понеділок, 26 вересня, російські орки завдали ракетного удару по Первомайському в Харківській області, в результаті чого загинуло семеро людей.

Читайте також