Синоптики обіцяють Україні потепління, проте з дощами

У більшості областей нічних мінусів вже не буде з 20 листопада
Синоптики обіцяють Україні потепління, проте з дощами
Погода, осінь Фото: Pexels
17 Листопада 2021, 09:35
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди до кінця поточного тижня.

За даними УГМЦ, на початку тижня погоду формуватиме поле підвищеного тиску UTA, тобто переважатиме погода без опадів та з низькими температурами.

Наприкінці тижня синоптична ситуація зміниться, і погоду почне формувати улоговина циклону з півночі, відповідно опади пройдуть майже по всій території країни, - кажуть синоптики.

За даними метеорологів, у наступні три доби буде переважно без опадів, лише вдень 18 листопада у західних областях невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом. Температура повітря вночі 0-8 градусів морозу, 17-18 листопада на сході країни до мінус 11. Вдень від 1 морозу до 5 градусів тепла, у західних областях та на півдні країни місцями плюс 7-10.

У п'ятницю, 19 листопада, дощі прогнозуються по всій території України. Цього ж дня очікується сніг - він випаде у Чернігівській, Сумській, Полтавській та Київській областях.

Погода на 19.11

Вночі температура повітря становитиме:

  • у західних областях плюс 1-4 градуси;
  • у східних - мінус 1, мінус 3 градуси;
  • у північних - до мінус 1;
  • у південних - плюс 1-4 градуси;
  • у центральних - 0-2.

Вдень у більшості областей температура повітря не перевищить 4-х градусів тепла. На Заході вдень до плюс 7, на Півночі - до +3, на Сході - до плюс 4, у центрі - до плюс 4, на Півдні - до 9 градусів тепла.

20 листопада очікується потепління, проте повсюди дощитиме. У західних областях денні градуси становитимуть від 7 до 11 тепла (вночі плюс 3-5). У центрі та на Півночі вдень до плюс 9, вночі 0-4 градуси. На Сході мінус також не буде. Вночі тут прогнозують від 0 до плюс 4 градусів, вдень до плюс 5. На Півдні вдень повітря прогріється до 12 градусів, вночі до плюс 6.

Погода на 20.11

21 листопада, у неділю, дощитиме лише у Чернігівській та Київській областях. Тут вночі температура повітря становитиме від 1 до 5 градусів з позначкою плюс. Вдень потепліє до 8 градусів.

У західних областях буде хмарно, вночі до плюс 7 градусів, вдень до плюс 9. У південних областях вночі очікується від 3 до 8 градусів тепла, а вдень до плюс 13. Мінусовою температура буде вночі у східних областях - до мінус одного градуса, проте вдень тут очікується до плюс 9.

Нагадаємо, синоптикиня Тетяна Негадайлова спрогнозувала, що цьогорічний листопад буде теплішим за норму, однак наприкінці місяця українці можуть очікувати справжню зимову погоду.

Читайте також

1