Синоптики оголосили штормове попередження в Україні

14 квітня до України прийде похолодання і дощі
Синоптики оголосили штормове попередження в Україні
Дощ (Фото: picabu)
13 Квітня 2021, 21:30
читать на русском

Синоптики українського гідрометцентру прогнозують, що 14 квітня Україну очікує похолодання і дощі, у горах та на півночі країни з мокрим снігом.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Синоптики попередили, що у північних та західних областях України, а також на Вінниччині 14 квітня температура повітря різко впаде до +4…+9 градусів. На Сході, Півдні та у більшості центральних областей ще затримається тепліша погода, протягом дня очікується +10…+17 градусів. Але надвечір вже похолодає й на Черкащині та Кіровоградщині.

Найхолодніше 14 квітня буде на Київщині. Тут стовпчики термометрів показуватимуть максимум +4…+6 градусів. Найтепліше буде на Миколаївщині та Херсонщині – +16…+18 градусів.

Цей холодний атмосферний фронт принесе з собою дощі та, через суттєве похолодання, подекуди мокрий сніг. Він може випасти на Львівщині, Прикарпатті, Буковині, Тернопільщині, Хмельниччині, Вінниччині, Житомирщині та на Київщині.

У Києві 14-го квітня очікується різке похолодання, температура повітря впаде до +5…+7 градусів, пройде дощ, є ймовірність мокрого снігу.

Вже 15 квітня похолодання охопить усю територію України.

Читайте також

Тим часом рятувальники наголосили, що 14 квітня у більшості областей країни пориви вітру 15 – 20 метрів на секунду; вночі у східних, Запорізькій та Херсонській областях на поверхні ґрунту заморозки 0…-5 градусів. Тим часом у Карпатах значний мокрий сніг (І рівень небезпеки).

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що цього тижня в Україні очікуються дощі і поступове похолодання до +11°, лише на вихідних температура трохи підвищиться - до +12°...+15°.

1