Синоптики попереджають про рекордну спеку в Європі: розжарить до плюс 48 градусів

Найбільше потерпатимуть Італія та Іспанія
Синоптики попереджають про рекордну спеку в Європі: розжарить до плюс 48 градусів
Літо, спека (Фото: pexels)
12 Липня 2023, 17:47
читать на русском

Цього тижня температура у Середземномор'ї може встановити новий європейський рекорд, оскільки хвиля тепла охопить південну і східну частини Європи.

Про це повідомляє Independent.

Як прогнозується, сьогодні більша частина Італії досягне +40°C, а на Сицилії та Сардинії прогнозується +47-48°C.

Червоний Хрест закликав людей стежити за найбільш вразливими верствами населення під час цієї пекельної спеки. Людей закликають уникати зневоднення, не пити напої з кофеїном та алкоголем.

Очікується, що найбільше постраждає Італія, прогнозується, що навіть вночі температура не опуститься нижче +22°C.

Спека також охопила Францію, Німеччину, Іспанію та Польщу. Очікується, що наприкінці цього тижня в деяких частинах Іспанії температура досягне +44°C.

Як відомо, досі найвища температура в історії Європи була зафіксована в Сіракузах, Сицилія, 11 серпня 2021 року і склала +48,8°C.

Нагадаємо, на станції “Академік Вернадський”, де зараз зима, 3 липня українські вчені зафіксували найвищу липневу температуру за весь час спостережень.

Згідно з даними Національного центру екологічного прогнозування США, понеділок, 3 липня, став найспекотнішим днем у світі за всю історію спостережень. Середня глобальна температура досягла +17,01 градуса за Цельсієм, перевищивши рекорд серпня 2016 року в +16,92°c, коли по всьому світу вирували хвилі тепла.

Читайте також

1