Температурні гойдалки: погода в Україні на тиждень

Після 36-градусної спеки прийде похолодання з дощами
Температурні гойдалки: погода в Україні на тиждень
Погода, водоспад Фото: Парламент.UA
16 Серпня 2021, 14:19
читать на русском

Поточний тиждень в Україні обіцяє погодні гойдалки - до 18 серпня буде спекотно, а потім різко похолодає, очікуються грозові дощі.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр

За даними синоптиків, починаючи з вівторка через територію України із заходу на схід буде проходити холодний атмосферний фронт, саме за ним і буде відбуватися затік прохолодного повітря з північного заходу, що спричинить припинення спеки у більшості регіонів.

Завтра у західних, Житомирській та Вінницькій областях, 18-19 серпня з поступовим поширенням на всю територію України пройдуть помірні, місцями значні грозові дощі, в окремих районах град та шквали 15-22 м/с.

Температура повітря найближчої доби вночі 14-20 градусів, вдень 27-33, 18 серпня у західних, більшості північних та Вінницькій областях, 19 серпня в Україні, крім південного сходу, відбудеться зниження температури вночі до 10-16, вдень до 20-26 градусів.

Нагадаємо, синоптики кажуть, що у другій декаді серпня Україну знову накриють істотні опади та різке зниження температури до 26 градусів. Однак в кінці місяця спека повернеться.

Читайте також

1