Сирський запропонував збільшити виплати військовим на передовій до 200 тисяч гривень

Знайти ці кошти в бюджеті можливо за рахунок звільнення з лав ЗСУ тих, хто не бажає воювати
Головне
Сирський запропонував збільшити виплати військовим на передовій до 200 тисяч гривень
військові
11 Березня 2024, 18:43
читать на русском

Попри дефіцит бюджету, військовослужбовцям, які знаходяться на передових позиціях фронту можливе подвоєння "бойових" виплат. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поставив на обговорення таку пропозицію президенту України Володимиру Зеленському.

Про це під час інтерв'ю сказав народний депутат від фракції "Слуга народу" Руслан Горбенко, повідомляє Telegraf.

"Військові хотіли б отримувати надбавку за бойові не 100 тисяч гривень, а 200 тисяч. Це можна робити? Так, можна! І є така пропозиція від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який запропонував президенту подвоїти ці виплати для мотивації хлопців, які бажають битися і воювати", - сказав нардеп.

За його словами, знайти ці кошти в бюджеті можливо за рахунок звільнення з лав ЗСУ тих, хто не бажає воювати та спрямувати кошти на додаткову мотивацію військових, які знаходяться на передових позиціях і бажають захищати країну.

Нагадаємо, на сайті Верховної Ради зареєстровано новий законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мотивації військової служби". У ньому пропонується збільшити низку доплат і пільг для військових.

На початку повномасштабного вторгнення РФ український уряд за ініціативою президента затвердив великі доплати для військових. Тим, хто бере безпосередню участь у бойових діях, мали доплачувати по 100 тисяч гривень на місяць, решті - по 30 тисяч гривень на місяць.

Пізніше уряд вирішив, що з 1 лютого 2023 року доплати матимуть лише ті, хто виконує бойові завдання, оскільки бюджетних грошей на всі виплати не вистачало.

У квітні Рада проголосувала за повернення доплати в розмірі 30 тисяч гривень, але законопроєкт був заблокований для підписання.

Зрештою наприкінці червня Рада спромоглася остаточно ухвалити закон про доплати 30-100 тисяч гривень українським військовим. Президент підписав цей закон 30 червня.

Читайте також

1