Ситуація на Донбасі контрольована, армія готова - Зеленський

Питання Донбасу на засіданні РНБО було найпріоритетнішим
Важливо
Ситуація на Донбасі контрольована, армія готова - Зеленський
Президент Зеленський (фото: Офіс президента)
15 Квітня 2021, 20:54
читать на русском
Під час засідання Ради національної безпеки та оборони Володимир Зеленський заявив, що ситуація на Донбасі контрольована.

Перше питання було найпріоритетнішим, особливо зараз. Це питання Донбасу. Розглядалося воно таємно, деталі я не можу розказати. Ситуація на Донбасі сьогодні контрольована. Армія готова, і це дуже важливо, - сказав він.

З огляду на великий масив поширюваної інформації у ЗМІ, Зеленський закликав громадян "довіряти тільки офіційним заявам Генерального штабу чи Офісу президента України".

Читайте також


Контекст. В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир'я на Донбасі з 1 квітня.

У Росії заявляють, що Кремль збільшує концентрацію військ та техніки поблизу українського кордону, оскільки РФ вважає Україну "вибухонебезпечним регіоном".

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією

1