Зеленський скликає РНБО: війну на Донбасі обговорять таємно

На засіданні також розглянуть розширений пакет санкцій проти контрабандистів
Головне
Зеленський скликає РНБО: війну на Донбасі обговорять таємно
РНБО (фото: president.gov.ua)
15 Квітня 2021, 11:42
читать на русском

У четвер, 15 квітня, під головуванням президента України Володимира Зеленського відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони. Детально обговорять безпекову ситуацію на Сході України, а також ситуації в національній економіці з огляду на розпочатий державою процес зламу багаторічних корупційних схем.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Одне з ключових питань порядку денного РНБО зі зрозумілих причин буде розглянуте в таємному режимі і стосуватиметься обговорення ситуації на Донбасі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що держава цілком розуміє всі наявні ризики, прораховує будь-які варіанти розвитку подій, має відповідну інформацію за всіма актуальними напрямками, постійно корелює свої позиції з партнерами.

Також члени РНБО розглянуть другий розширений пакет персональних санкцій щодо організаторів і виконавців контрабандних схем. Оскільки контрабанда суттєво підриває економічну безпеку України та вимагає невідкладних рішень.

Окрім спеціалізованих антиконтрабандних рішень, на засіданні обговорять ширші питання, що стосуються економічної безпеки держави. Серед важливих питань також кібербезпека.

Нагадаємо, що Україна ініціювала спільне засідання Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ через нарощення російських військ біля своїх кордонів.

Читайте також

1