Ситуація в Сербії: українцям радять не відвідувати країну

Відкрито цілодобову "«гарячу лінію" для допомоги
Головне
Ситуація в Сербії: українцям радять не відвідувати країну
Прапор Сербії Фото: istockphoto.com
1 Серпня 2022, 13:31
читать на русском

Міністерство закордонних справ України радить українцям утриматися від поїздок до Сербії у зв'язку із загостренням ситуації на півдні країни.

Відстежуємо ситуацію на півдні Сербії. Сторони мають утримуватися від дій, які можуть спровокувати насильство. Наполегливо рекомендуємо громадянам України наразі утриматися від відвідання південних районів Сербії та уникати місць масового скупчення людей, - йдеться у повідомленні.

На доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби на базі посольства України в Сербії створено оперативний штаб та відкрито цілодобову гарячу лінію" для допомоги українцям: +381631113185.

Можна також звертатися на "гарячу лінію" МЗС України: +380442381588.

У разі подальшого загострення безпекової ситуації та блокування доріг на півдні Сербії рекомендуємо українцям використовувати пункти пропуску на кордоні з Республікою Північна Македонія, - кажуть в МЗС.

Нагадаємо, з 1 серпня у Косово повинні були розпочати видачу в'їзних-виїзних документів для всіх громадян Сербії. У зв'язку з введенням нових документів влада Косово не визнаватиме сербських документів.

Також повинні була розпочатися перереєстрація автомобілів з виданими сербськими номерами, які містять позначення міст Косово. Таким чином нові номери повинні отримати 10 тисяч автомобілів зі знаками KM (Косовська Митровиця), PZ (Призрен), UR (Ферізай).

1