"Ситуація вичерпана": Беленюк прокоментував закриття поліцією справи про расистські образи

Нардеп отримав вибачення від кривдників
"Ситуація вичерпана": Беленюк прокоментував закриття поліцією справи про расистські образи
Жан Беленюк (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 12:46
читать на русском

Народний депутат України від "Слуги народу", олімпійський чемпіон Жан Беленюк розповів, що сам відкликав заяву щодо расистських образ в його сторону. Кримінальна справа закрита, а нардеп отримав вибачення.

Про це Беленюк повідомив в коментарі УНІАН.

До мене звернулися люди, які входять до однієї організації, яка глобально є конструктивною, але деяка частина цих людей радикально налаштовані. Вони вибачилися, і для мене ситуація по суті вичерпана, - сказав Беленюк, додавши, що сам відкликав заяву.

Нагадаємо, що Жан Беленюк на сторінці у Facebook розповів про інцидент, який з ним стався у центрі Києва. Йому викрикували образливі речі типу: "Чорна мавпа щось знає про патріотизм?!" та "Вали до Африки!».

Того ж дня поліція відреагувала на подію та обіцяла розібратися. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський закликав поліцію жорстко реагувати на такі випадки та припиняти їх, оскільки будь-які прояви расизму чи ксенофобії в Україні неприпустимі.

25 серпня 2021 року поліція закрила кримінальне провадження, яке відкрили за фактом расистських образ на адресу народного депутата Верховної Ради.

Читайте також

1