Скандал через рішення КСУ: на львівській ратуші вивісили банер з карикатурою на суддів

Напередодні ввечері активісти пікетували ЛОДА, з вимогою не допустити скасування електронного декларування
Скандал через рішення КСУ: на львівській ратуші вивісили банер з карикатурою на суддів
Фото: zaxid.net

Вранці на львівській ратуші вивісили банер з карикатурою на суддів Конституційного суду України та гаслом “Конституційний суд на службі у корупціонерів”.

Про це повідомив zaxid.net.

Напередодні ввечері активісти пікетували ЛОДА, з вимогою не допустити скасування електронного декларування.

Читайте також

Кількаметровий банер з зображенням маріонетки-судді, якою керує чорна рука, вивісили над головним входом до Львівської міської ради. Під карикатурою гасло - “Конституційний суд на службі у корупціонерів”.

Крім того, мер Львова Андрій Садовий, який зараз знаходиться на самоізоляції, написав, що Львів сказав чітке Ні! "вовчим" рішенням Конституційного суду. Електронне декларування має бути публічним, а за незаконне збагачення чиновники мають нести покарання.

Це була попереджувальна акція, але пам’ятайте, що Львову не вперше починати революцію. Не допустимо державний антиконституційний поворот!, - написав він.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі: КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням