Скандальна ексвикладачка столичного вишу носить одяг з символікою "Z" (фото)

Більченко виїхала з України, вискочила заміж і подалася на громадянство Росії
Скандальна ексвикладачка столичного вишу носить одяг з символікою "Z" (фото)
Євгенія Більченко / Фото: t.me/bilchenkozhenya
27 Червня 2022, 14:28
читать на русском

Скандальна ексвикладачка філософії Національного педагогічного університету М. П. Драгоманова Євгенія Більченко "засвітилася" у Росії в одязі з символікою "Z" та резинками на волосся кольору російського триколора.

Світлину викладачки виклав у своєму Telegram-каналі активіст Сергій Стерненко.

Пам‘ятаєте, була така викладачка в НПУ Драгоманова Євгенія Більченко? Студенти вимагали її звільнити за антиукраїнську пропаганду, але керівництво ВНЗ до останнього цього не робило. Зрештою, під тиском суспільства вигнали. І правильно. Бо зараз Більченко має ось такий вигляд. Це вона на росії, - написав Стерненко.

Нагадаємо, що скандальна викладачка Більченко виїхала з України, вискочила заміж і подалася на громадянство Росії.

На початку 2021 року розгорівся скандал із Євгенією Більченко, яка була викладачем Національного педуніверситету імені Михайла Драгоманова. Причиною стало висловлювання "педагога" про перехід сфери обслуговування в Україні державною мовою. Більченко назвала "мовний закон" маразмом, а Україну - "черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії".

Міністерство освіти та науки опублікувало заяву стосовно ситуації в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова.

У МОН заявили, що не мають повноважень ухвалювати рішення щодо працевлаштування чи звільнення викладачів вищих навчальних закладів.

1