Сканер обличчя і Wi-Fi модулі: зал засідань Ради переобладнають влітку 2022 року

Після технічного переобладнання візьмуться за столи та стільці депутатів
Сканер обличчя і Wi-Fi модулі: зал засідань Ради переобладнають влітку 2022 року
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
14 Грудня 2021, 06:23
читать на русском

Зала пленарних засідань Верховної Ради може бути технічно переобладнана влітку 2022 року, однак, яку суму планують витратити на реконструкцію, поки що невідомо.

Про це в інтерв`ю виданню Інтерфакс-Україна повідомив спікер ради Руслан Стефанчук.

Ми з колегами наразі працюємо над змінами законодавства про парламентське право, які передбачатимуть, зокрема, питання, пов'язані з технічним забезпеченням Верховної Ради. Ми запланували й дуже хочемо технічно переобладнати залу засідань Верховної Ради, але розуміємо, що це можна зробити тільки впродовж тривалого канікулярного періоду. Думаю, що влітку це питання може бути вирішене. Якщо буде згода в залі, то ми обов'язково маємо здійснити переобладнання зали, передусім технологічно, а потім - і робочих місць депутатів, - розповів голова Верховної Ради (досьє Руслана Стефанчука).

За його словами, оновлені робочі місця нардепів будуть обладнані "і комп'ютерами, і розетками, і wifi-модулями, і електронними пристроями для голосування".

До того ж система голосування буде такою, що не лише реагує на тепло, - як це є нині. Поки що ми визначаємося, чи буде це Face ID (сканер 3D-форм обличчя, розроблений компанією Apple, - ІФ), або ж система працюватиме за відбитком пальця. Тому що тепловий не є індивідуалізуючою ознакою, - додав Стефанчук.

Нагадаємо, нардепи з "Голосу" та "Слуги народу" хочуть дозволити 16-річним українцям балотуватися в мери.

Читайте також

1